Από τότε που θυμάται τον εαυτό της, η Νάσια Σωτήρχου έχει μελωδίες στο μυαλό και τραγούδι στα χείλη. Αγάπη και πάθος για τη μουσική τέτοια, που από πολύ μικρή ηχογραφούσε τραγούδια σε ένα παλιό μαγνητοφωνάκι για να τα ακούει ξανά και να τα τραγουδά. Δεν θυμάται να έκανε ποτέ κάτι χωρίς μουσική.

Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές από μικρή ηλικία παρακολουθώντας μαθήματα κλασικού πιάνου και, αργότερα, συνέχισε στο Ελληνικό Ωδείο, με πιάνο ανώτερου επίπεδου, θεωρία της μουσικής και αρμονία – ανέκαθεν, όμως, η μεγάλη της αγάπη ήταν το τραγούδι.

Για αρκετά χρόνια, άλλες προτεραιότητες (σπουδές, οικογένεια, καριέρα) δεν της επέτρεψαν να επενδύσει το χρόνο που ήθελε για να εξελίξει το ταλέντο της στο τραγούδι. Παρόλα αυτά, ως «εραστής της τέχνης» αυτής, τραγουδούσε όποτε της δινόταν η ευκαιρία έντεχνα, λαϊκά και ρεμπέτικα κι έτσι είχε την τύχη, έστω και σποραδικά, να βρεθεί μαζί με μεγάλους δεξιοτέχνες της νεότερης λαϊκής σκηνής.

Τα τελευταία χρόνια αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει το επόμενο βήμα και ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής στο Τμήμα Σύγχρονου Τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, με δασκάλα τη Φιλιώ Επιφανίου, ταυτόχρονα με σπουδές πιάνου, θεωρίας της μουσικής, αρμονίας, σολφέζ και ιστορίας της μουσικής. Παράλληλα, άρχισε να εμφανίζεται σε μικρές μουσικές σκηνές σε Αθήνα και Πειραιά με διευρυμένο ρεπερτόριο, όπου της δόθηκε η δυνατότητα να «εκτεθεί» σε μεγαλύτερο κοινό και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες του χώρου.

Πιο συγκεκριμένα, τη χειμερινή σεζόν 2018 ξεκίνησε εμφανίσεις στη μουσική σκηνή «Ίχνος» της Λένας Αλκαίου, με αφιερώματα σε μεγάλους συνθέτες και στιχουργούς υπό τη συνοδεία πιάνου, ενώ το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς η συνεργασία της με το «Ίχνος» συνεχίστηκε υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του μαέστρου και ενορχηστρωτή Νίκου Κούρου.

Ακολούθησαν προσωπικά της live στη μουσική σκηνή «Μουσικό Κουτί», στο Γκάζι, με τους εξαιρετικούς μουσικούς, Βασίλη Χατζηλούκα στην κιθάρα και τον Ανδρέα Βουδούρη στο πιάνο, μια συνεργασία που συνεχίστηκε και σε άλλες μουσικές σκηνές. Τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς 2018, βρέθηκε στη σκηνή του «Level 69», στο Μοσχάτο, μαζί με τους εκπληκτικούς μουσικούς και συνθέτες, Γιάννη Νικολάου και Αντώνη Μιτζέλο, μια συνεργασία που συνεχίστηκε το 2019, με πολλές live εμφανίσεις στη μουσική σκηνή «Μουσικό Κουτί».

Παράλληλα, και μέχρι τον Οκτώβριο του 2020, συνέχισε δυναμικά τα προσωπικά της live σε Αθηναϊκές μουσικές σκηνές, ενώ συμμετείχε και σε εμφανίσεις άλλων καλλιτεχνών. Ενδεικτικά, εκτός από το «Μουσικό Κουτί» που αποτέλεσε την «καλλιτεχνική της στέγη», εμφανίστηκε σε σκηνές όπως «Το Μπαράκι της Διδότου», «Αστερίσκος», «Κρεμλίνο», «Ρίζες Κεραμεικός».

Το Μάρτιο 2019 συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ Τραγουδιού του ραδιοφωνικού σταθμού Μέντα 88FM, στο «KREMLINO Music Stage», με δύο τραγούδια σε μουσική και στίχους του εξαιρετικού και πολλά υποσχόμενου νέου τραγουδοποιού, Νίκου Καραδημητρίου και, το Μάιο της ίδιας χρονιάς, μπήκε στο στούντιο για να ηχογραφήσει το ένα από αυτά, με τίτλο «Στου γαλάζιου τα όρια», ένα έντεχνο, συναισθηματικό τραγούδι σε ρυθμό 9/4, που ταίριαξε απόλυτα στη φωνή της.

Αν και δεν υποστηρίζει τις «ταμπέλες» όταν πρόκειται για τη μουσική, η Νάσια Σωτήρχου με τη ζεστή, συναισθηματική φωνή της, βρίσκεται στον «φυσικό της χώρο» όταν ερμηνεύει τραγούδια που κινούνται στους δρόμους του έντεχνου και του παλιού λαϊκού.

Το τραγούδι «Στου γαλάζιου τα όρια» κυκλοφορεί από την InSideOut Music Web Promotion και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, ως το πρώτο της digital single!

επικοινωνία

Στου γαλάζιου τα όρια - Νάσια Σωτήρχου